Waardering voor lezing voor mediawijze senioren in Izegem

Vanaf dit schooljaar is er ook een aanbod Internetvaardig voor volwassenen buiten het onderwijs. CC De Leest en de Seniorenacademie van de bibliotheek Izegem beten de spits af op 9 november 2015. Op het programma :

780 Verstandig & veilig op sociale media.

Sociale media zijn een fantastische uitvinding. Al moeten we dat verstandig en veilig doen. We posten immers voor een groter publiek dan velen beseffen, je wachtwoord kan gekraakt worden, je foto’s ongewild verspreid worden of andere problemen waar we vooral niet te lang willen bij stil staan. In deze lezing doet de spreker dat wél : niet om mensen schrik te doen krijgen, wél om te tonen hoe je op een verstandige en veilige manier online sociaal kunt zijn.

Nadien plaatste organisator Bernard Derycke volgend blogbericht :

Maandagnamiddag 9 november kwam internetdeskundige Filip Bourgeois, op verzoek van de bibliotheek, in de grote zaal van De Leest een lezing geven over privacy bij sociale media. Het ging onder meer over hoe je met facebook en twitter op een privacyvriendelijke manier kan omgaan. Ook werden de paswoorden van de aanwezigen op de proef gesteld om te kijken of ze kraakgevoelig, dan wel kraakveilig waren.

De Heer Filip Bourgeois is een enthousiast spreker over de do’ s and don’ts van de sociale media. Hij richt zich vooral op de jongeren en scholen. Het was één van de eerste keren dat hij een programma bracht voor een gevoelig ouder publiek. Op geen enkel moment hadden we het gevoel dat er geen aansluiting was met de aanwezigen in de zaal. Meer zelfs, er ontstond gaandeweg de lezing een enthousiaste en warme sfeer met wederzijdse interactie. Onze senioren van de seniorenacademie kunnen zich voortaan trots mediawijs noemen.

2015 Izegem Seniorenacademie

Print Friendly, PDF & Email