Waarom boeken voor volwassenen ?

1. “Je haalt een professionele spreker naar de school.”

Ik ben voltijds spreker. Jaarlijks bereik ik méér dan 10.000 mensen. Hoe meer ik een lezing breng, hoe meer die ‘gepolijst’ wordt : aangepast aan het publiek, interactief en met humor.

2. “Je haalt een expert in huis.”

Het is quasi onmogelijk om de ontwikkeling van het internet, de sociale media en de digitale media bij te benen : alles gaat zo snel. Als professional volg ik elke dag wat internationale experts hierover vertellen en verzamel ik aansprekend beeldmateriaal (foto – film) voor mijn presentaties.

3. “Vertrekkend van de presentaties voor leerlingen.”

Ik ga veel spreken voor leerlingen van de basisschool en de secundaire school. Die ervaring wordt verwerkt in de lezingen voor volwassenen.

4. “Heel erg interactief.”

De deelnemers worden tijdens de presentatie sterk betrokken : ze kunnen reageren, vragen stellen, ervaringen delen, … In de meeste presentaties wordt ook gebruik gemaakt van Plickers, een interactieve online tool. Vanaf 125 à 150 deelnemers wordt hiervoor Mentimeter gebruikt.

5. “Met een mooie presentatie.”

Mijn lezingen worden ondersteund door een ‘PowerPoint’ (eigenlijk het Apple-broertje ‘Keynote’) waar ik heel veel aandacht aan besteed : de didactische opbouw, het juiste beeld, de passende videoclip, een mooie overgang tussen dia’s, …

6. “Ik zorg voor alles.”

Ik zorg in principe voor alles, behalve elektriciteit en een projectiedoek. Al kan ook mijn apparatuur uitvallen natuurlijk; dan is het handig als er backup is voor beeld- en klank. Vanaf 100 deelnemers beveel ik aan om zelf te voorzien in pre-professionele apparatuur.

7. “De deelnemers gaan gesterkt naar huis.”

In mijn lezingen breng ik een positief verhaal, maar mét aandacht voor de problemen én met tips hoe je die kunt aanpakken.

Wat anderen zeggen :

Wil je zien wat anderen zeggen over Filip Bourgeois of over Internetvaardig ? Ga het na op StartPage, ’s werelds meest privacy-vriendelijke zoekmachine.

Twitter Facebook Linkedin RSS

Print Friendly, PDF & Email
IV OSO Oostakker Edugo 2012