Volwassenen

Nieuw voor 2022-2023

  • Het aanbod werd geüpdated.

Programma’s

De presentaties kunnen 2 à 3 uur duren, maar kunnen ook ingekort worden : ’s avonds zijn die veelal korter, overdag is er meer tijd. Ook een combinatie van 2 thema’s is mogelijk.

De programma’s zijn geschikt voor een breed publiek : er wordt rekening gehouden met de voorkennis en ervaring van de deelnemers.

Tip : Vind je niet wat je zoekt ? In mijn presentatiekoffer zit veel meer : vraag ernaar.

480 Privacy

Samenvatting :

Privacy en internet komen niet goed overeen. Toch kun je zelf veel doen om ervoor te zorgen dat wat je privé wil houden, niet zomaar publiek wordt voor anderen, criminelen inbegrepen, maar niet big brother. In deze presentatie voor het grote publiek (jawel : ‘gewone’ mensen én mensen met veel ervaring zijn allemaal welkom) leer je over hoe je privacy online bedreigd kan worden én wat je ertegen kunt doen. Met een quiz, concrete situaties én praktische tips.

Over dit programma (gecombineerd met 280 Fake nieuwsblogde de Bibliotheek van Brasschaat (2018-2019) :

Door het speelse element en de vele concrete voorbeelden vlogen de 2 uren voorbij. Er was een goede respons op de toegankelijke aanpak van Filip en de mensen vertrokken tevreden en “mediawijzer”.

780 Veilig online

Samenvatting :

Veilig online zijn is belangrijker dan ooit nu we geconfronteerd worden met phishing-mails, ransomware en ander kwaad waarvoor we moeten oppassen. In deze presentatie voor het grote publiek (jawel : ‘gewone’ mensen én mensen met veel ervaring zijn allemaal welkom) presenteert Filip Bourgeois al wat je online kunt tegenkomen, hoe je het gevaar kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen. Met een quiz, concrete situaties én praktische tips.

Print Friendly, PDF & Email