Geslaagde vorming voor directies SG Mechelen

Op 24 mei 2013 was ik als spreker te gast in Mechelen voor een vormingsvoormiddag voor alle directieleden (±35) van de scholengemeenschap KSO regio Mechelen. Aanleiding was hun vraag naar duiding rond : “hoe als school omgaan met misbruik van sociale media ? Scholen merken immers dat niet alleen leerlingen, maar ook leraren slachtoffer zijn van mailberichten, berichten op facebook etc.”

De voormiddag startte met een korte oriëntatie rond sociale media & sociale mediabeleid. Daarna ging ik uitgebreid in op het item ‘reputatiemanagement’, met ideeën, concrete tips en voorbeelden uit de recente actualiteit. De lezing werd afgerond met enkele casussen, om in groepjes te bespreken. Na de pauze gaf ik ideeën en tips mee voor ‘online huisregels’. Dit werd afgerond met bespreking in groepjes van enkele casussen. Bij de vormingsvoormiddag hoorde een syllabus met de structuur van de lezing en inspiratiemateriaal voor het opstellen van eigen online huisregels.

Kort nadien kreeg ik volgende feedback van mevrouw Chris Van der Vorst, coördinerend directeur SG KSO regio Mechelen :

“Filip slaagde erin om de groep te boeien en dit door een heldere uiteenzetting waarin hij zowel de grotere visie aanraakte als concrete tips aanreikte. Ook het ondersteunend materiaal (powerpoint en syllabus) werd sterk geapprecieerd door de aanwezige directies. Hij heeft ons allemaal aan het nadenken gezet. Er volgen zeker nog vervolgtrajecten.”

Van de heer Paul Sermeus, directeur Berthoutinstituut-Klein Seminarie te Mechelen ontving ik deze reactie :

“Filip Bourgeois weet waarover hij spreekt en doet dat op vlotte, sympathieke wijze in sierlijk Nederlands. Hij is duidelijk iemand die  verschillende soorten toehoorders kan boeien met de aspecten van het thema die voor hen relevant zijn. Hij brengt de inhoud op aantrekkelijke wijze met veel en vooral goed gekozen visueel materiaal.”

Meer info over het vormingsaanbod voor directies vind je op de pagina ‘vorming voor directieteams‘.

Print Friendly, PDF & Email