Lezing voor directies voor Onderwijstalent Antwerpen

Onderwijstalent Antwerpen – een initiatief van het Onderwijsloket, de stad Antwerpen en VDAB – zet zich in om meer mensen goesting te doen krijgen om les te geven in het Antwerpse.  Op 17 oktober 2013 organiseerden ze daartoe een lezing voor directies en geïnteresseerden onder het motto ‘HR is sChOOL – sociale media : een must voor uw school‘.

Onderwijstalent HR is sChOOL

Als keynote-spreker bracht ik er de lezing ‘school & sociale media : een must voor uw school’. Sociale media veroveren volop hun plaats in onze gemediatiseerde wereld. Voor scholen biedt het nieuwe kansen, maar het stelt ons ook voor nieuwe problemen. In de lezing schetste ik beide kort. Nadien ging ik dieper in op 5 facetten van een schoolbeleid rond sociale media : communicatie, reputatiemanagement, online media in de les, mediawijsheid en online huisregels. Ik had daarbij de bedoeling het publiek te triggeren zodat ze meer willen weten over een schoolbeleid rond sociale media of er met hun team volop werk willen van maken.

Getuige de reacties van de deelnemers, werd de lezing gesmaakt. Leuk was ook het twitterbericht van Carry Van Middel van VDAB mét foto :

Tweet Lezing 20131017 CarryVDAB

 Onderwijstalent Antwerpen keynote Filip Bourgeois

 

 

Print Friendly, PDF & Email