Congres van directies secundair onderwijs – maart 2014

Op don 13 en vrij 14 maart 2014 was ik in Houffalize als spreker te gast op het congres van de directies vrij secundair onderwijs van de regio Mechelen-Brussel.

Op don 13 maart bracht ik er in het auditorium de lezing 782 School en sociale media voor een 250 schooldirecteurs :

Sociale media veroveren volop hun plaats in onze gemediatiseerde wereld. Voor scholen biedt het nieuwe kansen, maar het stelt ons ook voor nieuwe problemen. In deze lezing schets ik kort 5 facetten van een schoolbeleid rond sociale media : communicatie, reputatiemanagement, online media in de les, mediawijsheid en online huisregels. Meegenomen is dat elk ervan tevens bijdraagt aan het counteren van cyberpesten.

Op vrij 14 maart verzorgde ik de werkwinkel 781 Online huisregels voor een 20 directies :

Sociale media hebben meer en meer een impact op de school. Leerlingen, ouders én personeel maken er volop gebruik van en meer en meer scholen verkennen de mogelijkheden. Dit vraagt om nieuwe afspraken, nieuwe grenzen, zeg maar ‘online huisregels’. Niet zo evident !

In deze sessie vertrekken we vanuit de ervaring van de school met sociale media en de afspraken hierover. We gaan verder met een visie over online huisregels, die onderling besproken wordt. We nemen ook tijd om een aantal concrete situaties te bespreken en geven suggesties voor afspraken bij deze situaties. We bekijken bestaande huisregels die je meekrijgt ter inspiratie en ronden af met een concrete casus. Na deze lezing heb je de puzzelstukken bijeen om op op school werk te maken van eigen online huisregels. Een sessie met veel informatie en tijd voor gedachtenwisseling met de spreker en met elkaar.

 

Congres Houffalize 2014 - Filip BourgeoisCongres Houffalize 2014 - zaal

 

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie opCongres van directies secundair onderwijs – maart 2014